Bahan-bahannya:
- 2 ulas bawang merah-dihiris
- 2 ulas bawang putih-dihiris
- 1/2 bungkus cendawan tiram-dicarik2
- 1 batang carot-dipotong bulat
- 1labu bawang - dihiris butang
- 2 sudu kecil lada hitam
- 2sudu besar sos tiram
- 2 tangkal cili padi
- Sedikit garam
- Sedikit air.
- minyak masak -untuk menumis
Cara Menyediakannya:
- 1-Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah,bawang putih,cili padi bersama dengan lada hitam.
- 2-Masukkan carot dan kacau seketika hingga carot menjadi lembut sedikit.
- 3-Masukkan sos tiram,garam dan sedikit air.kacau.Kemudian masukkan cendawan bersama bawang besar.Kacau hingga rata.
- 4-Apabila mendidih ,cendawan masak dan lembut,bolehlah tutup api.bersiap untuk dihidangkan..
No comments:
Post a Comment