Bahan-bahannya:
- 300 gm daging
- 1 batang serai-diketuk
- 20 biji cili padi
- 1/2 inci kunyit hidup
- 1/2 cawan santan pekat
- 1 cawan santan cair
- 1 helai daun limau purut
- 1 Labu bawang besar
- 1 ulas bawang putih
- Sedikit garam
- 1/2 cawan air
Cara Menyediakannya:
- 1-Kisar cili api,kunyit hidup ,bawang besar dan bawang putih sehingga halus.
- 2-Kemudian masukkan bahan yang telah di kisar dan serai kedalam periuk.
- 3-Masukkan daging dan tambah sedikit air. Masak sehingga daging empuk.
- 4-Jika daging telah empuk masukkan santan cair , daun limau purut dan sedikit air.
- 5-Masukkan santan pekat dan garam.kacau sedikit dan tutup api.
No comments:
Post a Comment