Bahan-bahannya:
- 1 bungkus mee sanggul-direndam hingga lembut
- 1/2 bungkus bihun-diremdam hingga lembut
- 3 ulas bawang putih-ketuk
- 6 sudu besar cili kering kisar
- Sedikit isi ayam-didadu
- 2 biji telur
- 2 sudu besar sos tiram
- Sedikit gula/garam
- 1 sudu besar kicap manis
Cara Menyediakannya:
- 1-Panaskan minyak, tumis bawang putih hingga wangi.
- 2-Masukkan cili kisar, gula,garam, kicap dan sos tiram, biarkan sehingga pecah minyak.
- 3-Masukkan ayam, kacau hingga ayam masak, terus masukkan telur, kacau cepat biarkan telur masak.
- 4-Masukkan mee sanggul dan bihun.Kacau hingga rata.
- 5-Bolehlah tutup api..dan letakkan diatas pinggan dan ditabur dengan daun sup..
No comments:
Post a Comment