Bahan-bahannya:
- Minyak untuk menumis
- 4 ekor ikan kembung
- 5 ulas bawang merah- dihiris
- 3 ulas bawang putih -dihiris
- 4 cm belacan
- Sedikit halia-dikisar
- Sedikit lengkuas-dikisar
- 4 camca besar tomato puri
- 4 camca besar cili kering - dikisar
- 1 labu bawang besar-dikisar
- 2 ulas bawang putih-dikisar
- 4 biji buah keras- dikisar
- 2 camca besar air asam jawa
- Sedikit kunyit
- Sedikit garam dan Sedikit gula.
Cara Menyediakannya:
- 1-Panaskan minyak dan goreng ikan kembong sehingga keemasan.
- 2-Angkat toskan dan ketepikan. Baki minyak menggoreng ikan tadi, tumiskan bawang merah bersama bawang putih.
- 3-Tumis sehingga kekuningan. Masukkan bahan kisar dan belacan. Kacau lagi.
- 4-Kemudian masukkan tomato puri , cili kering. Kacau dan biarkan sedikit kering.
- 5-Masukkan air asam jawa dan sedikit air..
- 6-Kemudian masukkan ikan kembong yang digoreng tadi. bersama garam dan gula. Biarkan mendidih seketika sehingga kuah sedikit pekat..
- 7-Angkat dan boleh dihidang dengan nasi panas.
Casino Roll
ReplyDeleteWe are a large, well-organized online gambling operation 윈윈 벳 먹튀 that accepts real-money bets. 안전 사설 토토 사이트 · Casino Roll · Live Dealer 김뿡얼굴 Games · Betsoft 안전 사이트 · Slots · 룰렛 전략 Microgaming